KISOSZ Veszprém - Széchenyi kártya
Nyáron már használható lesz

Napokon belül elkészül a Széchenyi Pihenő Kártya bevezetéséről szóló kormányrendelet tervezete, s ha az elfogadásra kerül, akkor kezdődhet a részletek kidolgozása, illetve a kártya-elfogadáshoz nélkülözhetetlen hálózat kialakítása – mondta november 29-i sajtótájékoztatóján Horváth Endre. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárától megtudhattuk azt is, hogy nem terveznek szelektálni a potenciális elfogadóhelyek között. Tehát, az elképzelések szerint mindazon szálláshelyek, vendéglátóhelyek és a rekreációt szolgáló egyéb vállalkozások, amelyek tevékenységüknél fogva kártyaelfogadóvá válhatnak, bekapcsolódhatnak a rendszerbe.

Addig azonban eltelik még néhány hónap, hiszen a személyenkénti, évente legfeljebb 300 ezer forintos keret felhasználását a bankkártya-lehúzó terminálokhoz hasonló készülékekkel regisztrálhatják csak.
A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy a 300 ezer forintos keretet több részletben is felhasználhatják majd a kedvezményezettek. A munkáltatók számára jó hír, hogy a kártyára utalt összeget csak a 16%-os szja terheli majd, de nem kell utána járulékokat fizetni. Az elfogadóhelyek pedig azért szerethetik majd a Széchenyi Pihenő Kártyát, mert mindössze 1,5 százalék jutalék terhelheti a költéseket, ráadásul azonnal a pénzükhöz juthatnak a szolgáltatók. Persze, az említett, 1,5 százalék jutalékból befolyó összeg mindössze a rendszer fenntartására lesz elegendő, s ezért – az üdülési csekk lényegesen magasabb jutalékából befolyó összeggel ellentétben – a szociális célú kártyakibocsátást más forrásból kell majd finanszírozni.
Újságírói kérdésre válaszolva Horváth Endre elmondta, az üdülési csekkek egyelőre forgalomban maradnak, s a két rendszer egy darabig párhuzamosan él majd.

Forrás: Turizmus Bulletin

Kapcsolódó hírek

2010-12-13 10:46:36

<< Vissza

Regisztráció

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nyereményjáték