KISOSZ Veszprém - Szakképesítési rendelet végrehajtása
Két hónap maradt a rendelet végrehajtására

Két hónap maradt a szakképesítési rendelet betartásáig!
A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010. május 14.i, 21/2010-es rendeletében szabályozta az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges szakképesítéseket.
Új eleme, hogy a kereskedelmi ügynöki tevékenységet, közterületi értékesítést, vásári és piaci értékesítést, valamint üzleten kívüli kereskedést folytató személyeknek is 2011. december 31. napjáig kell eleget tenniük a rendelet mellékletében meghatározott követelményeknek. Bizonyára számos kereskedelmi tevékenységet végző személy rendelkezik ilyen szakképesítéssel, akik nem, azoknak viszont már csak rövid idő áll rendelkezésre, a szakképesítés megszerzésére. Az okmányiroda hivatalból törölni fogják a tevékenységi körök közül azokat a tevékenységet, vagy ha csak erre az egy tevékenységre szól a vállalkozó jogosultsága, akkor vissza fogja vonni azoknak a vállalkozói igazolványát, akik 2011. december 31.-én nem rendelkeznek szakképesítéssel.

A bolti kereskedelemre, vendéglátásra változatlanul igaz a kereskedelmi törvény előírása: a termékek kiskereskedelmi tevékenység keretében való értékesítéséhez az azt végző személynek a kereskedelemért felelős miniszter rendeletében meghatározott szakképesítéssel kell rendelkeznie.

Ha nincs megfelelő szakképesítése kérjük az Oktatás Külföldi munkavállaláshoz is jó oldalon belül az élelmiszer és vegyi áru eladó, vagy a kereskedő, boltvezető kínálatot megtekinteni és a jelentkezési lap kitöltésével értesíteni.

 

Kapcsolódó hírek

2011-10-26 10:32:54

<< Vissza

Regisztráció

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nyereményjáték