KISOSZ Veszprém - Falusi vendégasztal kontra vendéglátás
Jó kezdeményezés ellentmondásokkal

Az 52/2010.(IV.30) FVM rendelet módosítása 2010. július 6-tól hatályos. A rendeletmódosítás megkönnyíti a kistermelők és a falusi vendéglátók feltételeit.

 

Az új rendelkezés biztosítja az olyan hagyományok megőrzését, mint az ökör-, birka-, kecske- és disznóvágást, a disznótort. A falusi vendégasztal szolgáltatásnál, és a rendezvényeknél a hatóságnak történő bejelentés mellett lehetőség nyílik az ellenőrzött állományokból helyi/házi vágás elvégzésére, a hús helyben való elkészítésére, valamint helyben fogyasztás céljára történő értékesítésre. Az ökörsütés, birkapörkölt, házi disznótor a falusi vendéglátónál és a rendezvényeken is engedélyezett, és kistermelő is végezhet falusi vendégasztal szolgáltatói tevékenységet az általa megtermelt vagy előállított, és kiegészítő alapanyagként vásárolt élelmiszer felhasználásával - írja közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium.

 

Ez az alapvetően jó kezdeményezés hátrányosan érinti a működési engedéllyel rendelkező vendéglátó vállalkozókat, mert a vendégasztal működtetése és a vendéglátó egység közterhei és feltételi nem azonosak.

 

A KISOSZ kezdeményezi a versenyfeltételek szinkronba hozását.

 

 

2010-07-15 10:33:53

<< Vissza

Regisztráció

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:

Regisztráció
Elfelejtett jelszó

Nyereményjáték